Saturday, June 20, 2009

Peringkat muatan 10 ribu beg cendawan


Gambar 1 : Hi..perkembangan Projek Cendawan yang dibesarkan hampir sepenuhnya siap. Perkembangan terkini dimuat turunkan gambar2 yang terbaru berkenaan dgn "Pembesaran bangsal"..macam belon yang di tiup...membesar dan terus membesar...Aku sendiri pun terkejut ketika tengok bangsal tu...gemuk sudah..hahaha. Bangsal di atas disiapkan dalam masa hampir seminggu dengan upah buat kira lumayan juga la...Tapi, bagiku ia memang sesuatu yang berbaloi memandangkan..pulangan akan di perolehi lebih cepat sekiranya Kesemua beg cendawan memenuhi bangsal gemuk saya ini..hehehe.
Gambar 2 : Pandangan dari depan. Bangsal cendawan yang beratapkan zink. Plastik yang warna biru gantung2 macam obat tu sebenarnya berisi air paip..Ntah apa kejadah air paip di gantung macam tu..kerja sapa aku sendiri pun tak tau....Maybe hendak melempabkan area sana kot..hahaha..


Gambar 3 : Gambar di atas adalah pandang depan. Zink di tingkat kan..dan di buatkan payung2 supaya udara panas boleh naik ke atas dan keluar. Memang nyaman bila berada di dalam bangsal tu...Rasa macam nak tido aja.. cendawan pun harap2 lepas ni tumbuh besar dengan senyuman.. :-)


Gambar 4 : Mister sang katak...bukan "katak yang hodoh" ye...hehehehe..harganya sekitar rm100 lebih mahal dan berbaloi untuk melembapkan bangsal..Comel kan..macam mau di cium aja..haha hehehe

Itu saja buat masa ini...ada banyak lagi sebenarnya tapi next time la ya...Gua penat baru abis tengok Wayang Blood (The last Vampire) yang ntah apa2 cerita dia tu.. tq

2 comments:

Si Katak Hodoh said...

eeeeeeee cutenya katak :-)

farra said...

ug..mo makan cendawan goreng ko..